Chizu Saeki: 3 days 2 nights Skin Detox

...aneb další technika péče o pleť podle mé kosmetické guru Chizu Saeki. Ještě jednodušší, než minulá Lotion mask, a nevyžadující v podstatě vůbec žádné přípravky a prostředky. Tím se ostatně její metody vyznačují - jsou jednoduché, nenáročné a vystačíte si při nich se základními prostředky péče o pleť, klidně koupenými v nejbližší drogerii za nevelký peníz. Důležitá je podle ní vaše péče, kterou pokožce poskytnete, nikoliv cena investovaná do krémů a další kosmetiky.

Přestože Chizu v minulosti pracovala pro společnost Dior, která prý dodnes používá jí vytvořený Manuel (neboli guidebook), v současnosti vytrvale odmítá nabídky předních kosmetických firem na vytvoření vlastní kosmetické řady. Podle jejího názoru totiž není důležité, jakou značku produktů používáte, ale jestli si vybíráte správný typ kosmetiky a jak ji používáte. I proto prohlašuje, že ve svém kosmetickém salonu (kde se na vás po objednání dostane řada zhruba za 3 roky) nebude nikdy svým zákaznicím nabízet a prodávat konkrétní kosmetiku. Jedinou výjimkou jsou v tomto jí vyvinuté bavlněné tampóny, které vytvořila pro aplikaci lotion mask kvůli absenci vhodného produktu na trhu.

A teď už slíbený Skin Detox: tato ultra-prostá metoda se zakládá na tom, že po dobu tří dní a dvou nocí
nepřijde vaše pokožka do styku s žádnou kosmetikou, ani čistící, ani pěstící, ani dekorativní - prostě žádnou. Jediné, co na ni budete aplikovat je voda tělesné teploty, kterou ji ráno a večer umyjete. Nic víc, nic míň.

(Docela by mě zajímalo, kolik čtenářek si teď klepe na čelo a říká si, jestli jsem se nezbláznila, když jako skvělou kosmetickou proceduru doporučuji mytí vodou 2x denně....)

Překvapivě to vážně skvěle funguje - pleť, přestože navyklá na pravidelné dávky hydratačního krému a další péče, se nepřesušuje, nenapíná, nemastí až k zbláznění...prostě jí to dělá dobře. Důležitá je každopádně teplota vody. Ta určitě nesmí být studená, ideální je teplota těla, aby pokožku nečekal teplotní šok (já osobně si teplotu vody zvrhle měřím kuchyňským teploměrem, aby byla fakt akorát :-). Některé uživatelky této metody doporučují pro mastnou pleť vodu teplejší/horkou, aby se lépe odplavila mastnota z pórů, osobně bych řekla, že i na to voda tělové teploty doporučovaná Chizu bohatě stačí.

Detoxikační kůru je dobré zařadit zhruba jednou měsíčně a podpořit tak schopnost pokožky postarat se o sebe sama. Problémem většiny dnešních žen totiž podle Chizu není nedostatek péče o pleť, ale spíše to, že svou pokožku kosmetickými produkty překrmují.

Pro Chizu Saeki je voda celkově jedním z nejpoužívanějších prostředků péče o pleť, ať už při zmíněném mytí, napařovacích maskách, vodní masáži nebo masáži velkými ledovými kostkami. A samozřejmě nesmí chybět ani vnitřní použití - dobré jídlo a voda podle ní dovedou proměnit vaši pleť během tří měsíců.

Mimochodem - paní Saeki letos slaví 70. narozeniny. Že byste to podle fotky neřekly?

Obrázky pocházejí ze stránek http://www.ratzillacosme.com, http://nomoredirtylooks.com a http://chemistscorner.com.

7 komentářů

  1. To jako vážně??? Umýt vodou dvakrát denně a nic jinýho? :-O Až budu mít tři dny volna, vykašlu se na líčení a zkusím tohle. Ta hydratační kúra mě dost nadchla (tímto dodatečně děkuju za super tip). :)

    OdpovědětVymazat
  2. A mně se to líbí a půjdu do toho snad hned. Je pravda, že když jsem byla se synem v nemocnici a krom sprchy a čištění zubů nebylo na nic ani pomyšlení, pleti to nijak nevadilo.
    Vyzkouším. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Otazkou je v jakem stavu je plet pred touto kuru. Kdyz se večer odlicim, ale nejake ty zbytky na me pleti zustanou, tak uz se mi nekolikrat stalo, ze po prodlouzenem vikendu, kdy opravdu na nic nez na vodu nebyl cas byla moje plet v jednom ohni a pory jsem mela priserne,hruza pomyslet. Vypada to, ze mám zase smulu, jsem to ale (ne)tvor!

    OdpovědětVymazat
  4. Ilka: rádo se stalo. Taky mě poprvé hrozně překvapila.

    tuttobene: možná si občas pleť vážně potřebuje odpočinout. Mně to rozhodně dělá dobře :-)

    Vyvrhell: nemůže to být teplotou vody? Neměla by být teplejší, než teplota těla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To me napadlo, jako prvni, zkusim si vodu presne namerit, treba opravdu nema tu spravnou teplotu. :-)

      Vymazat
  5. Velmi pěkný článek!!! Myslím, že trošku nešvarem je pleť přepečovávat a ona nemá šanci na své vlastní přirozené procesy, v tomhle je ta myšlenka opravdu super. Já se o víkendu snažím vždycky hodně omezit make-upy atd, když vím, že budu doma. Ale pravdou je, mám dost suchou pleť tak se toho trochu obávám, nedodat ji něco navíc....ta teplota vody mě zaujala, každopádně za zkoušku to určitě stojí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Chizu Saeki celkově prosazuje hlavně dobrou péči o pleť a teprve v druhé řadě různá čistidla a mazadla.

    OdpovědětVymazat