Bioderma Sébium Pore Refiner & víkendová Link Party


S přicházejícím víkendem tu máme tradiční Link Party, tentokrát opět netématicky - můžete odkázat na jakýkoliv příspěvek z Vašeho blogu, který stojí za přečtení ;-).

(pokud jste na Party poprvé, můžete se podívat sem a zjistit, o co jde)








Když jsem začátkem jara hledala sérum s vitamínem A ve formě emulze, které mělo zastupovat poslední dva kroky večerní jarní péče, na nic vhodného jsem nenarazila a už jsem se to chystala vzdát a aplikovat obvyklé "céčkové" spolu s nějakou emulzí. Pak jsem si ale vzpomněla, že doma jeden trochu podobný produkt mám, byť bez jmenovaného vitamínu - sérum Pore Refiner od Biodermy.

Do té doby jsem ho používala spíše sporadicky, ale vzhledem k tomu, že rozšířené póry byly v daném období jednou z věcí, kterou jsem potřebovala vyřešit, rozhodla jsem se mu dát víc prostoru a zařadit ho do každodenní péče. A jaké jsou výsledky po třech měsících používání?

Sérum slibuje zlepšení vzhledu pokožky, jemnější a hladší strukturu a stažené neviditelné póry.

Realita je taková, že sérum opravdu všechny slibované účinky zvládá - nicméně jen po samotném namazání. Po nanesení se velice rychle vstřebá a pleť nádherně sjednotí a vyhladí, takže je na dotek velmi příjemná a i na pohled vypadá velmi dobře, póry jsou skutečně méně viditelné.

Bohužel z dlouhodobého hlediska jsem nějaký výraznější efekt na pleť nezaznamenala - když sérum přestane působit, pleť se vrátí do původního stavu. Ani po třech měsících soustavného používání se stav mojí pleti nijak zásadně nezměnil.

I přesto ho ale řadím mezi produkty, které stojí za to pořídit znovu - tohle sérum totiž funguje jako skvělá báze pod make-up. I když se ve složení najde pár oblíbených kamarádíčků z rodiny silikonů, nemělo by sérum ucpávat póry a způsobovat problémy. V tomhle směru je moje zkušenost celkem k ničemu, neb mi sice nic takového sérum skutečně nedělá, nicméně na podobné problémy netrpím ani ve chvíli, kdy padnu pozdě k ránu do postele s neodlíčeným asijským BBčkem... Každopádně za cenu kolem 350 Kč za 30 ml mi poměr cena/výkon přijde poměrně dobrý.

Pokud tedy hledáte dobrou, nevysušující bázi pod make-up v lékárenské kvalitě, za sebe tenhle kousek můžu doporučit. Nicméně nečekejte od něj zázraky, z dlouhodobého hlediska nějaký větší efekt bohužel nemá.

1 komentář

  1. Souhlasím s tebou! Sérum účinkuje pouze po aplikaci, pleť vyhladí, díky obsahu silikonů a glycerinu, ale jakmile ho smyješ z obličeje.. efekt je fuč. Kdysi jsem měla dvě balení, naivně jsem tomu věřila, rozšířené póry mi to beztak nestáhlo.. nazvala bych to drahou bází.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat