Proč vůbec používat korejskou kosmetiku?

V komentářích k jednomu z nedávných článků zazněl dotaz, proč vůbec používat asijskou kosmetiku, když není ani levnější. Tak jsem si řekla, že by tahle otázka mohla zajímat nejen tazatelku a rozhodla jsem se na ni odpovědět trochu obšírněji.



V první řadě - korejská kosmetika většinou levnější je, zejména v případě, že zrovna Česká národní banka nehraje domino s kurzem koruny. Někdy díky většímu balení, někdy obecně. Rozhodně na ní finančně nevykrvácíte (pokud teda nechytíte klasickou mánii na téma "musím to mít všechno, všechno, všechno!" - a ta se chytá hodně snadno :-) ), naopak spousta věcí je nesrovnatelně levnější, než podobné kousky zakoupené tady. Mým největším favoritem jsou v tomhle směru pleťová séra od It's skin - stojí kolem 250 Kč a fungují naprosto geniálně.

 
Tím se dostáváme k dalšímu bodu, kterým je kvalita. Naprostá většina toho, co jsem si doposud pořídila, je výrazně kvalitnější, než ekvivalenty těchto produktů zakoupené za stejnou či podobnou cenu tady. Abych nebyla úplně nepřesvědčivě sluníčková, musím říct, že už jsem se taky párkrát netrefila - 2x mě úplně nenadchnul produkt od Skinfoodu (nedělalo to to, co jsem od nich očekávala - nicméně úplný průšvih to nebyl) a jednou od Misshy (ten byl zakoupený tady v rámci MisshaBoxu a mému typu plet úplně nesednul). Obecně jsem ale víc, než spokojená.

Třetím bodem je pro mě účinnost a inovace - spoustu věcí, které korejci vyrábí, mezi evropskou kosmetikou vůbec nenajdete nebo se objevují se značným zpožděním. Třeba plátýnkové masky nebo zesvětlující produkty. Mezi korejskými a evropskými BB krémy je propastný rozdíl, noční nesmývací masky jsou tady také spíše záležitostí dražších značek, zatímco v Koreji je mají za pár korun asi všechny. Evropské proužky na čištění pórů na nose mě svým efektem nikdy nepřesvědčily, ty korejské vypadají po sejmutí jako ježek (jsou na nich zřetelně vidět špičky mazu vytaženého z pórů).
Pravdou je, že se v korejské kosmetice občas objevují látky, které EU v kosmetice nepovoluje. Proto si ani u firem, které korejskou kosmetiku dovážejí, některé věci prostě nekoupíte. Zvážení rizika je na každém, mně osobně vrásky na čele nedělá. Jižní Korea není Čína, v současné době je vyspělostí přirovnávána k Japonsku, a s přístupem, jaký mají Korejky ke své pleti, se skutečně nebojím toho, že by si na ni bez záchvěvu pudu sebezáchovy napatlaly kde co.

A poslední důvod - vypadá dobře. Přiznávám, že tohle pro mě není tak zcela must have,  nicméně pěkný obal mi nákup a používání výrobku vždycky trochu zpříjemní. A jestli korejští výrobci něco umí, tak vymyslet svou kosmetiku tak, aby vypadal pěkně. Myslím, že tohle většině evropské low-end kosmetiky pořád ještě dost chybí.

Já sama mám s korejskou kosmetikou jednoznačně pozitivní zkušenosti, a to jak s pleťovou, tak i dekorativní a vlasovou, a společně s technikami péče podle Chizu Saeki mi dopomohly od věčného akné k pleti, kterou jsem si vždycky přála.

A co vy? Zkusily jste už nějaký ten korejský kousek? Nebo raději ne?

4 komentáře

  1. Můžu se zeptat, jaké konkrétní proužky na čištění pórů něco dělají? :) Zatím jsem žádné takové bohužel neobjevila :(.

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj..ja jsem vyzkousela 90% asijskych bb kremu a musim rict ze se s trmi evropskymi nedaji vubec rovnat.Pokud bys chtěla cokoli probrat ohledne asijské kosmetiky nebo bb kremu napis me na wwerru@seznam.cz budu se tesit a ahoj ☺

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj..ja jsem vyzkousela 90% asijskych bb kremu a musim rict ze se s trmi evropskymi nedaji vubec rovnat.Pokud bys chtěla cokoli probrat ohledne asijské kosmetiky nebo bb kremu napis me na wwerru@seznam.cz budu se tesit a ahoj ☺

    OdpovědětVymazat