Catrice ICONails Gel Top Coat

Desetidenní experiment, který skončil po dvou dnech. Nepříliš slavně, dlužno dodat...


Pro začátek přiznám barvu. I když jsem zvyklá kupovat si kvalitní (a tím pádem i dražší) kosmetiku, má tohle pravidlo jednu výjimku. Laky na nehty.

Ne, že bych nevěřila na vyšší kvalitu a výdrž těch dražších. Jenže já si nehty dělám jednou za čas a tak většina laků skončí vyschlá v koši tak po druhém, třetím použití. U laku za 50 korun to neobrečím, u laku za pětistovku by mě to asi mrzelo dost.

Levné laky na nehtech samozřejmě dlouho nevydrží a moje nehty mají pravidelně oprýskané špičky už druhý den. Nic moc.

Top Coat od Catrice slibuje prodloužení výdrže laku a lesk jako blesk až na 10 dní.

No...


Vyzkoušela jsem ho v kombinaci s lakem Essence v odstínu 58 - Need Your Love (barva natolik oblíbená, že už jsem ji použila asi 5x :-) )

První dojem super - top coat dodá laku parádní hladký a lesklý finish - a na pohled vypadají fakt dobře. 

Alespoň do chvíle, než se nehtem něčeho dotknete.

V laku totiž zůstávají otisky, a to i dlouho potom, co zaschne. Nehty jsem si lakovala večer, asi 3 hodiny před spaním - a ráno jsem měla otisk vzorku z peřiny úplně na všech :-/ Co to udělá se "superlesklým" efektem asi netřeba říkat nahlas... 

Na pár nehtech jsem zkusila nanést druhou vrstvu - se stejným efektem. Vydržela lesklá do prvního kontaktu nehtu s jiným povrchem. Na pár nehtech se mi navíc už při nanesení první vrstvy vytvořily bublinky, které taky nevypadaly zrovna pěkně.

Byla jsem rozhodnutá nechat lak na nehtech tak dlouho, dokud bude držet. V 10 dní jsem úplně nedoufala, ale říkala jsem si, že tak 5 by bylo fajn...

Celková výdrž laku byla bohužel zhruba 36 hodin. Od středy večer do pátečního dopoledne. Pak se lak z nehtů začal slupovat.

Uznávám, že k obvyklému oprýskávání špiček tentokrát nedošlo - než se lak začal sloupávat, byly neporušené, byť se zmíněnými obtisky. Nicméně tenhle kousek se docela určitě nezařadí k těm, které si kupuju opakovaně.

A co vy? Vyzkoušely jste ho? Nebo mi doporučíte nějaký opravdu dobrý top coat?




Žádné komentáře