Jak řeším celulitidu (a strie)

Léto. Plavky. CELULITIDA! Každoroční postrach asi tak pro půlku planety.
Co proti ní dělám já - a proč nestačí jen mazat se nějakým kosmetickým zázrakem?



Celulitida není ani zdaleka jenom problém pokožky. Vzniká zadržováním tekutin v tkáních a zvětšením objemu podkožních buněk. Ty pak na pokožku tlačí - a krom toho, že vytvářejí známý vzhled pomerančové kůže, omezují průtok lymfy a odchod toxinů z tkání. Což je popravdě o dost větší problém, než fakt, že to nevypadá dobře. A taky důvod, proč mazání krémem většinou pomáhá jen trochu a dočasně.

Odvodnění, detoxikace, nastartování obnovy buněk 

Celostní řešení celulitidy není nic složitého - jen to vyžaduje trochu víc péče, než večerní namazání stehen gelem z drogerky.

Hlavní příčinou celulitidy je zadržování tekutin v tkáních. U žen ho způsobuje estrogen - proto celulitidu nemívají muži, a zhoršuje ji hormonální antikoncepce.

Prvním krokem k jejímu odstranění je tedy zbavení se nadbytečných tekutin.

Sauna, hot jóga, keto dieta, pitný režim

Sauna je můj válečný hrdina v tažení proti celulitidě už hodně dlouho. V dobách, kdy jsem chodila pravidelně každý týden, po ní nebylo ani stopy (přestože jsem byla o značný kus nad ideální váhou). Pobyt v horké sauně a následné zchlazení povzbuzují lymfatický systém, pomáhají detoxikovat - a část tekutin samozřejmě odchází už při samotném pocení v sauně.

Sauna pomáhá i v případě, že do ní nechodíte pravidelně. Dokáže lymfu nastartovat - ale potom jí musíte pomoct přinejmenším dobrým pitným režimem.

Hodně podobně působí i hot jóga - cvičení v horké místnosti obvykle zahrnuje asany, které povzbuzují lymfatický systém. Takže pokud nedáváte 90 stupňů v sauně nebo lezení do ledového bazénku - tohle je dobrá alternativa.

Pokud vaše tělo zadržuje hodně vody, tak na sobě jak po sauně, tak po hot józe uvidíte okamžitou změnu - vystoupí vám čelisti na obličeji, vyrýsují se vám rysy a obličej výrazně zeštíhlí. Po jedné lekci to moc dlouho nevydrží, ale přinejmenším máte vodítko, kde je příčina.

Dalším způsobem, jak se efektivně odvodnit, je keto dieta. Většina lidí na ní během prvních dvou týdnů ztratí 3 - 5 kg. Z toho je tak kilo na tuku, zbytek na vodě (další týdny už jde většina dolů z tuku).



U každé metody je potřeba dostatečně pít. Když tělo nemá dost tekutin, drží ty, co už má - z obavy z nedostatku. Je to stejné, jako s jídlem - když při dietě jíte moc málo, tělo zuby nehty drží všechno, co má uložené, a nepustí dolů ani gram.

Galvanická žehlička

Vyzkoušela jsem řadu procedur slibujících odbourání podkožního tuku nebo zlepšení celulitidy. Přístrojovou lymfodrenáž, rolletic, vacupress, kryolipolýzu... Některé pomohly dočasně (vacupress a lymfodrenáž), některé třeba taky vůbec (kryolipolýza).

Poslední rok jsem věrná galvanické žehličce - a s výsledky jsem hodně spokojená..



Co to je a jak to funguje?

Galvanická terapie je metoda, kterou k regeneraci tkání a lokálnímu zlepšení metabolismu využívají i lékařské přístroje. Ty kosmetické jsou o něco slabší - ale vzhledem k tomu, že cílí na pokožku a podkožní vrstvy (nikoliv na hluboké svalstvo), ničemu to nevadí.

Galvanický proud při ošetření pokožky způsobuje v buňkách nerovnováhu, kterou se buňky snaží co nejrychleji vyrovnat. Začnou proto více „pracovat“- aktivuje se buněčná energie, kůže se začíná vypínat, lépe prokrvovat a lépe přijímá látky, které jí chceme dodat – třeba prostřednictvím kosmetických přípravků.

Galvanická žehlička od NuSkin, kterou používám já,  má ještě 1 funkci navíc – iontoforézu.

Iontoforéza funguje na principu přitahování opačně nabitých částic a odpuzování stejně nabitých. Používané gely jsou polarizované – tak, aby je stejně nabitý proud zatlačoval hlouběji do pokožky, kde mohou lépe působit.

Galvanická žehlička od NuSkin je určená pro domácí použití - ale běžně ji najdete i v salonech (schválně zkuste zagooglit ;-) - protože nic lepšího prostě na trhu není... 

Pro mě osobně to byla právě žehlička, která mě k NuSkinu přivedla - a nezalitovala jsem ani na chvilku.

Žehlička se používá 3x týdně v kombinaci s polarizovaným gelem. Já pod něj stříkám ještě NaPCA sprej (hydratační sprej s kyselinou hyaluronovou) - nevsakuje se potom tak rychle. Celé ošetření jedné partie (břicho, nohy, zadek...) trvá 5 minut. 

Výsledky jsou většinou vidět hned (u mě tak po 2 hodinách od ošetření) - ale napoprvé dlouho nevydrží. Ze začátku je skutečně potřeba galvanizovat 3x týdně - po měsíci (nebo v okamžiku, kdy ošetřovaná partie vypadá tak, jak chceme) se dá začít pomalu ubírat na frekvenci - a postupně přejít na udržování 1x - 2x měsíčně. 

Před a po ošetření
Kůže se postupně vypíná, na dotek je výrazně hladší a pevnější. Žehlička fantasticky zabírá na strie a povolenou kůži - včetně těch poporodních na břiše. Strie samozřejmě nezmizí úplně beze stopy (kůže už je jednou zjizvená a poškozená) - ale zjemní se a výrazně stáhnou. Takže pokud o nich nevíte, nejspíš si jich nevšimnete.

NuSkin má v nabídce 2 žehličky - tělovou a na obličej. Tělová umí jen ošetření těla - ale má o dost větší kontaktní plochu a ošetření těla s ní je o trochu efektivnější. Žehlička na obličej má i nástavec a program na tělo - takže vzhledem k ceně má zase výhodu 2v1.

Kterou mám doma já? Obě :-)

Galvanická žehlička se dá pořídit v e-shopu NuSkin - VIP zákazníci (což vám mohu zařídit) na ni mají víc než 20% slevu. Jestli ještě nejste VIP zákazník - sjeďte dolů pod článek na formulář. Levnější ceny na cokoliv od NuSkin vám ráda zařídím :-)

Detox

Detoxikaci tkání dokáží dobře nastartovat už metody popsané výš, ale jestli tomu chcete ještě trochu pomoct - jsou tu bobule!

Já sama jedu na výživových doplňcích poměrně masivně (což už asi víte :-), takže mám docela přehled, co funguje a co ne. 

Na detox používám Tegreen a tkáňové soli.

Tegreen je opět z NuSkin a je to výtažek ze zeleného čaje, zbavený 98% kofeinu a teinu. Jedna tableta odpovídá 7 šálkům zeleného čaje (což by pro mě byla dostatečná dávka na to, abych v noci nespala). Prodává se v balení po 30 nebo 120 tabletách. Třicítka bývá občas vyprodaná, větší balení většinou skladem je. S VIP cenou je samozřejmě levnější).

Zelený čaj povzbuzuje metabolismus, působí jako termogenikum, pomáhá spalovat tuky a zbavovat tělo odpadních látek. Většina lidí po něm úspěšně hubne, nebo si s ním ideální váhu udržuje.


Tkáňové soli jsou minerální doplňky stravy vyráběné homeopatickými metodami. Na detox se používá trojkombinace Nat Mur, Nat Phos a Nat Sulph. Poslední jmenovaná má redukci celulitidy přímo v popisu práce.


Tkáňové soli se dají koupit na internetu nebo objednat v lékárně. Berou se většinou 4 tablety denně - já si je většinou ráno všechny naházím do lahve s vodou, nechám rozpustit a během dne upíjím. Moje "dvorní homeopatka" právě o téhle trojce napsala vlastní článek, takže se klidně nechte zlákat k přečtení...

Co vy, trápí vás celulitida? Nebo se vám ji podařilo úspěšně porazit?










Ještě nemáte VIP ceny - a chcete je?

Chcete nakupovat výrobky NuSkin a Pharmanex za cenu téměř o čtvrtinu nižší, než v e-shopu? Mít možnost koupit si za levnější cenu některý z produktů, o kterých píšu, a nakupovat ve slevových a promo akcích?



Pak se mi rozhodně se mi "upište" přes formulář níže - vyřídím vám VIP účet s lepšími cenami (na cokoliv od NuSkin). 
Registrace přímo na stránce tohle neumí, zůstaly by vám běžné ceny. 
Zřízení účtu vás nezavazuje vůbec k ničemu - nemusíte nakoupit ani jednou a nikdo po vás nebude nic chtít. VIP a distributorský účet se liší jen možností nabízet zboží dál a nebo umožnit lepší ceny vlastním zákazníkům - jestli máte třeba beauty blog (nebo hodně kamarádek :-) ), je to díky online marketingovým technikám dost jednoduchá možnost, jak někomu představit skvělé produkty a zároveň dostat provizi z jejich prodeje... :-)







Vaše údaje jsou u mě v bezpečí. Sdílet je s Vaším souhlasem budu pouze se společností NuSkin při zakládání účtu. Jsem registrovaná na Úřadu pro ochranu osobních údajů a s daty zacházím v souladu se zásadami bezpečnosti.

Žádné komentáře