Netflix and chill

Televizi nemám už asi 15 let - ale za to máme Netflix. Pokud k vám tahle vymoženost ještě nedoputovala - Netflix je americká služba na streamování filmů, seriálů a televizních pořadů. Za nějaké 2 stovky měsíčně máte all you can eat watch přístup ke všemu, co na Netflixu je.




Většina obsahu je samozřejmě v angličtině, ale část filmů má i české titulky. Osobně je nepoužívám, protože mi angličtina stačí (právě koukáním na filmy jsem se ze školní angličtiny dostala na úroveň, kdy rozumím bez problémů). Snad u všeho se dají zapnout anglické titulky, což občas dost pomůže, pokud angličtinu nechytáte "ze vzduchu". Za první měsíc na Netflixu neplatíte, takže to klidně zkuste :-)

(příspěvek není sponzorovaný, takže klidně klikejte o sto šest...)

Co mě baví?

Na co na Netflixu koukám a co mě baví? 

Worst Cooks in America - Celebrity Edition

Klasická kuchařská show - naruby. Parta celebrit, jejichž kuchařské umění končí u vajec na tvrdo (a občas ani to ne) - soutěžících o to, kdo v show o vaření vydrží nejdýl.



Poté, co jsme doma odkoukali snad všechny řady amerického a kanadského MasterChefa je to celkem osvěžující změna. Všichni soutěžící jasně vědí, že vařit neumí a nemají problém dělat si ze sebe srandu. Takže je to celkem pohodová a hodně zábavná show.

Jane the Virgin


Tenhle seriál mi v doporučených blikal hodně dlouho - a já ho vesele ignorovala, s pocitem, že další prvoplánovou puberťáckou komedii vidět nepotřebuju. Pak mi někde blikla i s popiskem - a přesvědčila mě dát tomu šanci.

Jo - není to puberťácká komedie.


Jane je dávno přes 20 a panna je proto, že kdysi slíbila silně věřící babičce, že počká do svatby. Pak ji ovšem při rutinní gynekologické prohlídce omylem uměle oplodní zastupující doktorka, která si splete pacientky. Tím se rozvíjí hlavní dějová stopa na téma "co bude dál".

Samo o sobě by to asi vystačilo na jakžtakž slušný seriál, ale to není všechno. Rodina biologického otce dítěte totiž jede v drogovém zločinu - asi. Všechny stopy ukazují k nim, ale nikdo neví, kdo je v tom doopravdy namočený.

Seriál má hodně dobrý spád, děj se dost často vyvine směrem, kterým to vůbec nečekáte - a k tomu navíc celou dobu čekáte, jestli Jane nakonec někomu dá :-)

Aby to nebylo málo vtipné, seriál je natočený jako "telenovela", která si zcela cíleně dělá srandu z telenovel. Jo, je to dobrý :-)

Bez titulků se asi neobejdete, protože část postav mluví španělsky. Na Netflixu jsou zatím 3 řady (z pěti), takže pořád čekám, jak to nakonec dopadne...

Mimochodem, jedna z postav je jakože Češka. Tak na tu si ty titulky zapněte taky, většinou jí není rozumět ani slovo :-)


Kantaro: The Sweet Tooth Salaryman

Na tenhle seriál jsem narazila úplně náhodou na blogu Juju Sprinkles a čekala jsem klasickou kuchařskou show na téma japonské dezerty. Tak ne.



Kantaro je japonský seriál o obchodníkovi s knihami, který je totálně posedlý japonskými sladkostmi - a v pracovní době se snaží urvat trochu času na to, aby je mohl ochutnávat v těch nejlepších shopech.

Je to po japonsku ujetý, ale když tomu přijdete na chuť, je to sranda. A navíc - všechno, co jí, vypadá fakt dobře...

Bez titulků to asi nedáte, protože seriál je kompletně v japonštině. Tenhle seriál budete buďto milovat, nebo nenávidět :-)

Co vy - máte Netflix? A navnadíte mě na něco dalšího?



Žádné komentáře