Proč jsem skončila s Bulletproof...

Ptáte se na to - a já vám to povím...
Před časem se tu celkem pravidelně objevovaly příspěvky na téma Bulletproof Diet (což je taková vymazlenější keto dieta) a na instagram jsem pravidelně fotila jídla, co se z povolených ingrediencí dají uvařit. Na Bulletproof/Keto jsem byla skoro půl roku - a nechala jsem toho. Řeknu vám proč.


Začátek s Bulletproof byl docela super. Nájezd na nízkosacharidovou dietu se mi po předchozích 3 nebo 4 neúspěšných pokusech podařil úplně v pohodě, bez bolestí hlavy, nevolností, pocitů že je mi fakt, ale fakt blbě... Prostě pohoda.

První měsíc dobrý - zhubla jsem asi 10 kg, i když to bylo vidět spíš na váze, než na objemu. Nicméně trochu vidět to určitě bylo.

Jenže pak se celé hubnutí nějak zastavilo. Postupně se mi podařilo sundat ještě asi 3 kg - a stop. A rozhodně ne proto, že by už nebylo z čeho brát.



Celkově jsem na vcelku striktní Bulletproof vydržela 3 měsíce, pak jsem přešla na trochu mírnější keto dietu (která je pro většinu lidí pořád striktní až dost). A začala jsem pomalu nabírat zpátky...

Celý půlroční experiment nakonec skončil na váze o 5 kg nižší, než s kterou jsem začínala. Na půlrok hodně striktní diety nic moc.

Nechci to celé hodnotit úplně špatně - většina toho, co jsem nabrala zpět, je voda, kterou moje tělo celkem rádo drží. Rozhodně se mi podařilo nabrat svalovou hmotu - nicméně ty tuky se bohužel moc nehnuly...

Lásko, ty jsi Kapha...

Finální podnět třísknout s Bulletproof definitivně přišel v okamžiku, kdy mi kamarádka určovala metabolický typ podle ajurvédy. Výsledek - Kapha. Typ, který snadno přibírá, velmi obtížně hubne, a nejlépe prosperuje na převážně rostlinné, netučné stravě. Přesný opak Bulletproof (na téma ajurvédské typologie vám ještě něco napíšu příště).

Celkem správně odhadla, že jsem se na nízkosacharidové dietě musela neskutečně trápit - což je pravda. V okamžiku, kdy jsem se vrátila k "normální" stravě se mi nekonečně ulevilo - protože jsem nemusela nad každým jídlem přemýšlet, jestli ho mám sníst, kolik ho mám sníst - a jestli teď a nebo později.



Slovo "normální" mám schválně v uvozovkách. Moje doporučená strava totiž takřka 100% odpovídá způsobu, jakým jím, když jídlo neřeším a řídím se jen svojí chutí. Jsem léta letoucí vegetariánka (respektive pescetariánka - občas si dám rybu, jiné maso nejím vůbec), leta jsem prakticky nejedla vejce a skoro nesolila. Moje strava se skládá hlavně z ovoce a zeleniny, a nějakých těch obilovin (v podstatě "hřeším" jenom na pšenici, kterou mezi doporučenými potravinami nemám). Sladkému jsem dávno odvykla a smaženému taky 2x neholduji...

Co dál?

Kamarádka mi rovnou naznačila, že i když přejdu na doporučenou stravu, váha, kterou mi rozhodily metabolické problémy v prvním těhotenství, se nejspíš bude stabilizovat hodně dlouho, pokud k tomu vůbec dojde. Což pro mě samozřejmě není úplně přijatelná varianta.

Nakonec jsem se rozhodla pro řešení, do kterého jsem chtěla jít od začátku, ale z nějakých důvodů jsem pořád měla pocit, že napřed bych měla zhubnout silou vůle a stravy, a až nakonec to tímhle jen dotáhnout a zbavit se přebytečných tuků. 

Takže od začátku tohohle týdne jedu v programu optimalizace hmotnosti TR90 od Nuskin - a jsem zvědavá na výsledky. Kromě doplňků stravy je i v tomhle programu doporučená lehká dieta zaměřená na zvýšení příjmu bílkovin a snížení dávek jednoduchých sacharidů, ale postavená je hlavně na ovoci a zelenině a sacharidy nezakazuje úplně - což je pro mě absolutně přijatelný stravovací plán.

Tak mi držte palce :-)

Je tedy Bulletproof špatná dieta?

I přes ne zrovna pozitivní zkušenost si to nemyslím - a věřím, že řadě lidí může fungovat (a funguje - jinak by nebyla tak populární). 

Já mezi ně každopádně nepatřím.



Keto diety, Low Carb High Fat a další jim podobné se poslední dobou začínají dostávat i do hledáčku pokrokovějších výživových specialistů a získávají docela dost plusových bodů. Moje zkušenost říká, že bohužel nejsou vhodné úplně pro každého - a pokud se na nich trápíte nad rámec běžných pocitů z omezení dietou, možná nebude ideální ani pro vás...


Ještě nemáte VIP ceny na Nuskin/Pharmanex - a chcete je?

Chcete nakupovat výrobky NuSkin a Pharmanex za cenu téměř o čtvrtinu nižší, než v e-shopu? Mít možnost koupit si za levnější cenu některý z produktů, o kterých píšu, a nakupovat ve slevových a promo akcích?


Pak se mi rozhodně se mi "upište" přes formulář níže - vyřídím vám VIP účet s lepšími cenami (na cokoliv od NuSkin). 
Registrace přímo na stránce tohle neumí, zůstaly by vám běžné ceny. 

Zřízení účtu vás nezavazuje vůbec k ničemu - nemusíte nakoupit ani jednou a nikdo po vás nebude nic chtít. VIP a distributorský účet se liší jen možností nabízet zboží dál a nebo umožnit lepší ceny vlastním zákazníkům - jestli máte třeba beauty blog (nebo hodně kamarádek :-) ), je to díky online marketingovým technikám dost jednoduchá možnost, jak někomu představit skvělé produkty a zároveň dostat provizi z jejich prodeje... :-)







Vaše údaje jsou u mě v bezpečí. Sdílet je s Vaším souhlasem budu pouze se společností NuSkin při zakládání účtu. Jsem registrovaná na Úřadu pro ochranu osobních údajů a s daty zacházím v souladu se zásadami bezpečnosti.


Žádné komentáře