ATOK Intima

 ATOK Intima je dalším z mých oblíbených produktů aromaterapeutické kosmetiky.

Jedná se o směs rostlinných a éterických olejů určených pro intimní hygienu. Pro někoho, kdo je zvyklý na klasické pěnivé přípravku může být představa používání oleje na intimní partie trochu zarážející, ale není se čeho bát. Použití mycího oleje je jemné a šetrné, ale olej zároveň hojivě a má antibakteriální a antimykotické účinky.

Základ oleje tvoří mandlový, sojový a jojobový olej - které samy o sobě pokožce velice prospívají. Aromatickou složku pak tvoří hojivá, antimykotická a antibakteriální levandule, antibakteriální a antimykotický tymiám, osvěžující a antiseptický citron a antisepticky a antimykoticky působící hřebíček. Obsažené složky mají i další využitelné vlastnosti - levandule pomáhá při menstruačních potížích, tymián působí příznivě na problémy močových cest, citron podporuje imunitu.

Olej velice jemně voní, vůni dominuje tymián. Pokožka po umytí není mastná, olej na ní zanechává pouze jemný film. Na umytí stačí poměrně malé množství, takže lahvička vydrží celkem dlouho.

ATOK vyrábí i obdobný přípravek pro muže, který navíc obsahuje antibakteriální pačuli a osvěžující petitgrain, a naopak oproti dámské verzi postrádá citron. Jeho vůně je výraznější, tymiánová a dřevitá.

Oba oleje se prodávají v klasické plastové lahvičce se šroubovacím víčkem, což je asi jediná věc, kterou bych tomuto výrobku vytknula - při manipulaci ve sprše to není zrovna praktické, více bych ocenila pumpičku nebo alespoň odklápěcí víčko.

Pokud hledáte "nechemickou" alternativu klasických přípravků pro intimní hygienu, výrobky od ATOKu rozhodně doporučuji.

Oleje se prodávají ve 150 ml balení, které stojí 220 Kč.

Obrázky pocházejí z webu ATOK.

6 komentářů

  1. Používám od Hádka +/- to samé a od té doby jsem neměla ani jeden gyn. problém, krásně to voní, čistí,...jsem taky dost nadšená. :-) Jen váhám, jestli koupit i muži ten pro pány, používá můj a nestěžuje si. Co myslíš?

    OdpovědětVymazat
  2. No, složení je podobné, ten pánský má takovou kořenitější vůni - co se účinnosti týče, myslím si, že je celkem jedno, jestli používá dámskou nebo pánskou verzi.

    OdpovědětVymazat
  3. Můžu se zeptat, kde kupuješ? Nejlépe kamenný obchod či osobní převzetí.. nechce se mi balíček svěřovat poště.

    OdpovědětVymazat
  4. Kupovala jsem přímo v Atoku v Trmicích (Ústí nad Labem), ale už jsem si od Atoku objednávala i s dodáním poštou a vše bylo OK.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji :) Zkusím poštu a pak se někdy vypravím do Ústí.. Škoda jen, že je takováhle kosmetika dostupná v podstatě jen přes internet.

    OdpovědětVymazat
  6. Cestu do Ústí doporučuju spojit s některým jejich kurzem - 4x do roka dělají základní kurz aromaterapie, který je zdarma (platí se jen ubytování a strava) a člověk si na něm může očichat, osahat a vyzkoušet všechny výrobky. Byla jsem před pár lety na vánočním a bylo to hrozně příjemné (všichni jsou tam hrozně milí :-)
    http://originalatok.cz/cs/centrum-atok/kalendar-akci

    OdpovědětVymazat