Balea Professional: Braun vs. Coffeine

 K výrobkům Balea Professional jsem se dostala v podstatě náhodou, když se objevily jako dárek pod vánočním stromečkem - a vzhledem k mé lehké averzi k výrobkům privátních marketových značek si na první použití počkaly poměrně dlouho.

Jako první jsem takto testovala řadu na hnědé vlasy, konkrétně šampón, kondicionér a kůru pro lesk. Z prvních dvou jmenovaných jsem nadšená - vlasy byly po použití lesklé, po prvním použití jsem zaznamenala i zvýraznění přirozené barvy vlasů (při delším používání už tento efekt příliš nefunguje). Vlasy byly celkově posílené, nadýchané a vytvářely dojem objemu, dokonce i na dotek (což na mých jemných vlasech není příliš obvyklé).

Kůra pro lesk mě naopak příliš nezaujala, vlasy nepříjemně zatížila, vlasy byly splihlé a působily "neumytě". Zásadnější změny v lesku jsem nezaznamenala, obsažené zlaté částečky by možná více vynikly na sluníčku, v zimním období ovšem celkovému dojmu z kůry nijak nepomáhají. Přípravek jsem na vlasy použila jednou a nějak nemám chuť a potřebu to zopakovat.

Vzhledem k výborným výsledkům hnědé řady jsem se rozhodla dále vyzkoušet šampon a kondicionér z řady Coffeine, určené speciálně na jemné vlasy, která by zároveň měla eliminovat padání vlasů. Vzhledem k tomu, že tímto problémem netrpím, případnou schopnost "udržet vlasy na hlavě" nemohu zhodnotit. Každopádně jako řada na jemné vlasy mě kofeinové přípravky nepřesvědčily.

Vlasy jsou sice po umytí příjemně hebké, dobře rozčesatelné a lesklé, ale působí "ultra-jemně" a na dotyk jsou tenké a naprosto bez objemu. U mého typu vlasů je to sice poměrně běžný stav, ovšem po velice dobrém výsledku hnědé řady rozhodně neuspokojivý.

V souboji mezi Braun a Coffeine tedy jednoznačně výtězí řada na hnědé vlasy, s výjimkou kůry pro lesk, kterou bych spíše nedoporučila. Šampón a kondicionér si opět pořídím.

 Řada Coffeine v zásadě neurazí, ale taky ničím nenadchne, znovu si ji určitě kupovat nebudu.

Šampóny (250 ml) a kondicionéry (200 ml) řady Balea Professional stojí v DM 39 Kč, kůra na lesk (150 ml) se prodává za 69 Kč.




Obrázky pocházejí z webu DM.




3 komentáře

  1. Balea je pro mě zatím úplně neznámá značka, se kterou jsem si zatím nikdy nepodala ruce, ale ten šampon a kondicionér mi padnul do oka. Skvělá recenze a já si píšu na seznam, co si v DM ještě přihodím do koše ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuji ještě očichat tělová mléka a sprcháče - hydratační a jiné účinky nic moc, ale na těch vůních prostě ujíždím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Braun šampón je moja srdcovka, je vynikajúci, vraj sa mi po ňom dokonca podľa kamarátok lesknú vlasy a presne ako píšeš, zvýrazňuje hnedú farbu vlasov, nie nejako extrémne, ale je to vidieť. Minula som asi 5 balení a moje vlasy si naň stále nezvykli, takže tomu hovorím úspech, zvyčajne miniem jedno balenie šampónu a z druhého sa mi už mastia vlasy, toto je veľká výnimka.
    Bianka

    OdpovědětVymazat