The Face Shop: VOLCANIC CLAY Black Head Charcoal Nose Strip

Asi všechny si pamatujeme reklamy na proužky čistící černé tečky na nose, které do ČR dorazily zhruba před deseti, možná patnácti lety. Slibovaly vyčistit póry do hloubky, odstranit černé tečky a další nečistoty - a reálně většině lidí neudělaly prakticky žádnou službu. Čistící proužky od The Face Shop k tomuhle typu rozhodně nepatří.

Vzhledem k tomu, že já sama s ucpanými póry na nose zásadní problém nemám, pro účely recenze jsem se rozhodla proužky otestovat na manželovi (bohužel jsem si fotky neudělala už při prvním použití, takže tu největší změnu bohužel neuvidíte, ale i tak mám pocit, že výsledek stojí za to).

Čistící proužky se prodávají v samostatných sáčcích, každý obsahuje jednu fólii, na které je nalepený proužek s povrchem z netkané textilie. Proužek se nalepí na důkladně navlhčený nos (doporučuji po nalepení navlhčit i vrchní stranu), nechá se 10-15 minut působit a následně se již suchý sloupne. Celkem se mi osvědčilo použít před aplikací proužku peelingový gel, aby se před použitím odstranila odumřelá kůže.

A výsledky?

Na prvních dvou fotografiích je nos před použitím proužků. Vzhledem k tomu, že jsem mizerná fotografka si dovolím nápovědu - rozšířené póry, ucpané, převážně s černými tečkami.

(všechny fotografie lze kliknutím zvětšit)


Na dalších dvou je nos po sloupnutí proužku (po 15 minutách). Póry jsou výrazně roztažené, značná část jejich původního obsahu je odstraněná, při bližším pohledu jsou místy vidět nitky mazu, které sice proužek uvolnil a vytáhl na povrch, ale nezůstaly na proužku nalepené.


Na poslední dvojici je nos po setření vytaženého mazu a mechanickém dočištění (ano, klasickou nedoporučovanou nípací metodou nehty :-). Tečky, které před aplikací proužku naprosto odolávaly jakémukoliv pokusu o vytlačení při dočišťování opouštěly uvolněné póry bez nejmenšího odporu pouze po přejetí kůže hranou nehtu.


Na samotném proužku je poměrně jasně vidět, jaké množství mazu z póru vytáhl (z vnitřní strany vypadá jako ježek) - osobám nepreferujícím naturalistické fotografie doporučuji následující "galerii" raději přeskočit :-) 








Osobně jsem s proužky od Face Shopu rozhodně velmi spokojená a mohu je jedině doporučit.

Balení sedmi proužků lze na eBay pořídit za cenu kolem 5 USD.

Úvodní fotografie pocházejí z obchodu choimarket na eBay.

1 komentář

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat