Rok a kousek s beauty boxy

Existenci krabiček krásy jsem objevila v podstatě společně s beauty blogy jako takovými. Nejprve jsem zalitovala, že jsem je neobjevila dřív a tak mi pár krabiček uniklo, pak jsem si doobjednala prosincový Ladybox, který byl ještě k dispozici a jehož obsah se mi líbil - a pak jsem jim na pár měsíců propadla a musela mít vždycky aspoň jeden. Po čase ono supernadšení opadlo a já si začala vybírat podle nápověd zveřejněných před distribucí samotné krabičky. Naštěstí mi zatím docela funguje pravidlo, že když jsem si krabičku neobjednala (i v případě, že jsem objednat chtěla, ale už nebylo co), její obsah mě následně nijak nenadchnul. Zpětně mě mrzí pouze to, že nemám ladyboxy z loňského října a letošního ledna - nikoliv kvůli obsahu, ale protože se mi moc líbí krabička samotná :-) 

Každopádně musím říct, že jsem díky krabičkám objevila pár svých nových oblíbenců a zajímavých značek - a taky pár věcí, které mě vůbec nenadchly. Tak se na ně tedy společně podíváme.

Začneme pozitivně, tedy tím, které výrobky se dostaly do kategorie "Miláčci".


 Dermalogica Daily Microfoliant - pudřík, co mi vykouzlí dokonale sametovou pleť. Díky LB exchange jsem ukořistila i druhý kousek, výměnou za rtěnku MeMeMe. Používám ho příležitostně, takže ještě pořád není spotřebovaný, ale moc ráda se k němu vracím.
Výrobek byl v LB 12/2012



Dermacol Invisible fixing powder - krásně matující pudr, u kterého ani se svou poměrně světlou pletí nemusím zápasit s hledáním vhodného odstínu. Vzhledem k tomu, že jsem opět ve fázi "moc se nemaluju", ještě pořád mám původní balení, ale nutno poznamenat, že z něj podstatně ubylo. Jiné pudry už aktuálně používám pouze ke konturování, na celý obličej jedině tenhle.
Výrobek byl v SB 1/2013

Biosilk Silk Therapy - začátek mojí lásky k olejíčkům na vlasy. Vlasy nádherně vyhladí a dá jim hedvábný lesk a hlavně pocit na dotek. Ačkoliv aktuálně používám spíše korejské obdoby tohoto výrobku, rozhodně nevylučuji, že si ho v budoucnu pořídím.
Výrobek byl v LB 2/2013 (pro mě jedna z nejpovedenějších edic, z které jsou i následující 2 oblíbenci)



 Nobilis Tilia Čokoládová fantazie - krásně čokoládově vonící balzám, ke kterému jsem si poměrně dlouho chodila jen labužnicky čichat. Používat jsem ho následně začala zejména na rty a obličej, díky LB exchange jsem od Ilky získala i druhý kousek (výměnou za kozí masku). Půlku pixly jsem ovšem následně vylila, když jsem si při otevírání nevšimla, že se teplem rozpustil.
Výrobek byl v LB 2/2013


 Sans Soucis MOISTURE Aqua Benefits - asi můj nejoblíbenější denní pleťový krém vůbec. Vlastně nedokážu přesně říct, proč mi tolik vyhovuje, každopádně je poměrně lehký, výborně hydratuje a moje pleť nechává v perfektním stavu. Díky tomu, že přebývá v mé druhé domácnosti, ještě v něm zbývá troška na dopotřebování. Až dojde, asi zapřemýšlím nad pořízením celého balení.
Výrobek byl v LB 2/2013
 

NIP+FAB Tělové máslo Coconut Latte - voňavý brouček se stálým místem v mojí kabelce. Obvykle si s ním mažu ruce, nedávno jsem si ho dokonce z nedostatku jiných možností namazala na noc na obličej - a byla jsem příjemně překvapená sametovým výsledkem. Druhou variantu Mango Smoothie jsem nakonec výměnou neulovila, každopádně plánuji jeho brzké pořízení.
Výrobek byl v SB 2/2013


 Líbej mě! Ladybox  balzám na rty - u tohoto balzámu mě od začátku mrzí, že nevím, kdo ho vyrobil, s radostí bych si ho totiž objednala znovu. Na rty mi vyhovuje a strašně moc se mi líbí jeho vůně jahodového džemu. V pixle ho ještě značnou část mám - vedle něj nocím v kabelce ještě asi další 3 mazadla na pusu, takže neubývá zas tak rychle.
Výrobek byl v LB 3/2013


Rexona MAXIMUM PROTECTION - bez diskuse nejlepší antiperspirant, jaký jsem kdy vyzkoušela. Nevtíravá vůně, dobře se nanáší, skutečně perfektně chrání před pocením. Aktuálně mám doma již třetí exemplář a nehodlám měnit.
Výrobek byl v SB 4/2013


Ziaja Kozí mléko na ruce - další miláček na druhou a můj nejoblíbenější krém na ruce vůbec. Při objednávce ze Ziaji jsem jich brala rovnou pět naráz, neboť naše spotřeba je poměrně obrovská (ruce jsou jediné místo, kde trpím na vysušování), zbožňuje ho nekriticky i můj muž. Vyzkoušela jsem spoustu různých krémů na ruce, ale tenhle mi vyhovuje jednoznačně nejvíc.
Výrobek byl v SB 4/2013

Výrazněji spokojená jsem byla i s balzámem na rty Figs&Rouge a sprchovým gelem Kiss My Face, z nekosmetických výrobků mi pak sedly kokosky z Biopekárny Zemanka a vosk do aromalampy od Yankee Candle.

Teď na trochu negativnější notu - věci, na které jsem se těšila, ale po vyzkoušení mě naprosto nenadchly. Každopádně se nejedná tak zcela o "výčet toho nejhoršího" - pár věcí, co mě neoslovily už od pohledu jsem rovnou poslala dál přes exchange, nebo mi ještě leží nevyzkoušené v krabici a asi taky skončí u někoho jiného.


Yves Rocher Lesk na rty Vanilka - nepříjemný na rtech, ulepený, nepěkná vůně. Skončil u kamarádky, která má Yves Rocher jako značku ráda, jestli ho používala nebo zahodila nevím.

Výrobek byl v LB 1/2013


Crabtree & Evelyn Avocado Hand Therapy - ačkoliv jsem se na krém téhle značky (která mi vždycky připomene jistou scénu s Charlotte ze Sexu ve městě) opravdu těšila, byla jsem z něj dost zklamaná. Rozhodně ho řadím mezi jeden z nejhorších krémů na ruce, které jsem kdy měla. Nehydratuje, po použití mám skoro obratem pocit, jako bych si je vůbec nenamazala. Ze soucitu ke značce bydlí pořád u mě doma v krabici, ale osud spotřebovaného výrobku ho asi nečeká.
Výrobek byl v SB 2/2013


Illamasqua Lak na nehty - výrazně zklamaná jsem byla u laku, který byl v podstatě vlajkovou lodí daného boxu a nad kterým celá blogosféra již předem jásala "hurá Illamasqua" již červenou barvou, kterou jsem dostala. Ačkoliv byla červená skutečně zařazená mezi klasické barvy, které jsem upřednostnila v dotazníku, reálně používám v podstatě (když už vůbec něco) jen nude odstíny a myslím, že nebudu jediná. Konkrétně červenou jsem měla na nehtech naposledy na základní škole, když jsem vyplenila sbírku laků mamince. Lak mě každopádně finálně znechutil po prvním vyzkoušení - příliš tekutá konzistence v podstatě znemožňovala čisté nanesení a následně jsem s ním svedla urputnou bitvu na téma "odstraňování laku z nehtu a následně z nehtové kůžičky a okrajů nehtů, odkud to vážně nešlo dolů". Ještě pořád ho mám, ale jsem rozhodnutá, že při vhodné příležitosti půjde z domu.
Výrobek byl v LB 3/2013


Anatomicals Sprchový gel - Anatomicals patří ke značkám, na které jsem se těšila. Sice obecně vím, že jejich kosmetika zas taková pecka není, ale ty obaly jsou prostě líbivé. Sprchový gel jsem dostala v červené krabičce s krásnou bonparovou vůní. Potud všechno v pořádku, stejně jako pumpička, kterou u přípravků do sprchy miluju a čeští výrobci a distributoři ještě pořád nepřišli na to, jak je to super. Bohužel - sprchový gel dost nepříjemně vysušuje. Obecně se nepotřebuji po každém umytí něčím mazat, protože na vysušování kůže netrpím, ale po tomto gelu to jinak nejde. Gel mám stále doma, ale na okraji sprchového koutu trpí značným nezájmem.
Výrobek byl v LB 4/2013


L'Oréal Professionnel Mythic Oil Souffle d'Or péče (a v podstatě i šampon stejné řady) - na mythické tajemství jsem se sice zlákat nechala, nicméně žádné nadšení ve mně nevzbudilo. Vlasy mám po použití těchto produktů vysušené a jako suchou slámu, na což obecně vážně netrpím. O něco lepší je to, když použiji pouze šampon bez péče, ale ne o moc. Vlasy musím důkladně vypláchnout pod sprchou, aby vypadaly a chovaly se alespoň trochu normálně, což je procedura, kterou při mytí vlasů ve vaně s většinou dalších šamponů opravdu praktikovat nemusím. Oba mi zatím na vaně stojí, ale rozpačitě přemýšlím, co s nimi budu dělat.
Výrobek byl v LB 10/2013

A úplně na závěr pár věcí, na které se těším, ale ještě jsem je nestačila vyzkoušet.

Patří mezi ně balzám na rty Korres Lip Butter, na který zatím nedošlo zejména proto, že mám balzámů na rty otevřených a načatých několik a nechtěla jsem se tak pouštět do dalšího.


Na vyzkoušení čekají i dva oční stíny a tvářenka od Inglotu. k těm už jsem si dokonce stačila v Centru Černý Most dokoupit paletku, nicméně vyzkoušené je zatím nemám. Taky mám stále zálusk na ten šedý stín, který měla v boxu naprostá většina recenzentek (a na mě zrovna vyšel fialový).


A úplně nakonec čeká na vyzkoušení celý vánoční Misshabox, jehož obsah mě celkem výrazně potěšil, ale zatím jsem se vůbec nedostala k rozbalení čehokoliv z toho, co bylo uvnitř.

A nějaké celkové zhodnocení? Boxíky mě pořád nepřestaly úplně bavit, nápovědy k Ladyboxu pořád sleduji, v únoru jsem se zase po třech měsících nechala zlákat k nákupu a doufám v příjemné překvapení. Snad to dopadne...



Obrázky pocházejí z webu Ladybox.cz, poslední obrázek je z FB Missha.

5 komentářů

  1. Tak zrovna ty tvoje miláčky nemusim, teda nejsem z nich až tak unešená, krom Ziaji. :D
    Mě krabičky stále bavit nepřestaly, každý měsíc se těšit na další, i když v poslední době to žádnej zázrak nebyl, ale přesto se v každý najde něco, z čeho mám radost a většinou vše vyzkoušim.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) me naopak sampony Mythic Oil vyhovuji :) nebyla by jsi ohotna je za neco vymenit co prpdat za symbolickou cenu, kdyz je nevyuzijes ? :)) prosim kontaktuj me na e-mail brambora@klikni.cz :) diky

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,

    díky za nabídku, ale už jsem je poslala dál. Nějak se mi je tu nechtělo dál sušit...

    OdpovědětVymazat
  4. Zvláštní, ten Yves Rocher Lesk na rty Vanilka, mi přijde jako jedna z mála dobrých věcí, které jsem od YR vyzkoušela:)) Krásně mi zjemní rty, neberu ho teda ani tak jako lesk, spíše jako balzám, i když balzám to není, tak i fakt hezky hydratuje rty..
    Korres lip butter bych hrozně moc chtěla zkusit!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten lesk YR mi hrozně pěkně voní :-)
    Já nechápu, jak ti to může ležet doma neotevřené takovou dobu???? :-D Ty Inglot stíny jsou báječné, mám zlatavé a fialové a přikoupila jsem ještě matné (ty nejsou tak super) a mám je v paletce a prostě fajnové :)
    Jinak lak Illamasqua - souhlas, nelze ho lakovat precizně a to odlakování je noční můra :-( ale mám tenhle červený a barvičku si nemůžu vynachválit, vůbec nejhezčí červená, co z nám :-)

    OdpovědětVymazat