Bydlení v harmonii

Už nějakou dobu se výrazněji zajímám o různé přístupy k bydlení a bytový design. Sbírka knih a časopisů na tohle téma začíná značně prohýbat poličku, na kterou je ukládám a nabyté zkušenosti se začínají značně zúročovat při rekonstrukci a novém zařizování našeho domečku.

Pokud vám tohle téma také není cizí, mohla by vás zaujmout série článků na téma Bydlení a Feng Šuej, kterou jsem napsala pro web MT nábytek.

Celý seriál je postavený na přístupu, který vám umožní principy této východní filosofie využít i v běžném bytě v paneláku či nové sídlištní zástavbě, kde by vás standardně při využití nejběžnější kompasové metody feng šuej namísto harmonie přepadla spíše těžká deprese.

I když většina bytů v dnešní době bývá stavěna spíše stylem, který jde proti všem hlavním zásadám feng šuej a při pročtení běžné knížky na toto téma nejspíše dojdete k závěru, že právě u vás nemáte šanci aplikovat skoro vůbec nic, pravda je jiná. Přístupů a škol feng šuej je povícero a i když obsahují rady pro to, jak vytvořit zcela ideální bydlení s pokoji správně umístěnými ve vhodných světových stranách (což se vám většinou povede jedině v případě, že budete s podobným záměrem stavět úplně nové bydlení), i částečná aplikace principů feng šuej dokáže vaše bydlení výrazně vylepšit, změnit jeho atmosféru a dokonce výrazně vylepšit "nedostatky" vyplývající ze stavebních dispozic.

První díl seriálu Praktické rady, jak využít zásady Feng Šuej i pro vaše bydlení už na webu MT nábytek najdete, další díly budou v blízké době následovat.

 Jak se vám článek líbí? A co vy a východní přístupy k bydlení?     

Zdroj obrázku: http://www.mt-nabytek.cz/8389-loznice-roxana.htm

Žádné komentáře