Mátový šampón & víkendová Link Party

S přicházejícím víkendem tu máme obvyklou Link Party. Téma je inspirované dnešním článkem - péče o vlasy.

(pokud jste na Party poprvé, můžete se podívat sem a zjistit, o co jde)







Chcete tip na skvělý letní šampón? Pak by vás rozhodně mohl zajímat můj nový oblíbenec od Ziaji.

Když jsem naposledy zamířila do prodejny v Růžové 10, chtěla jsem si původně ze sortimentu šampónů odnést jen prověřený růžový na jemné vlasy.  Jenže pak na mě ve slevovém košíčku zamrkal tenhle "zelený" s názvem Intenzivní svěžest. To mě celkem zaujalo - a i když popis uváděl, že řeší problémy s mastnými vlasy a lupy, z čehož v zásadě netrpím ani na jedno, zastoupené výtažky z máty uvedené ve složení mě jednoznačně přesvědčily o tom, že tenhle kousek potřebuju vyzkoušet. 

Přiznávám, že fakt, že šampón byl v jakési brutální slevě za 19 Kč kvůli procházející trvanlivosti (což je něco, co zrovna u šampónů skutečně nesleduju), mi ono rozhodování dost usnadnil. Každopádně ani standardní cena není nijak vysoká - 400 ml lahev stojí 70 Kč.

A co mě na něm tak nadchlo? V první řadě luxusně voní. Intenzivní vůni kvalitního mátového oleje úplně zbožňuju a v tomhle šampónu ji cítím už při otevření lahve. Díky obsažené mátě navíc šampón při použití příjemně chladí.

Zajímavé jsou i samotné účinky. Jak působí na lupy sice zhodnotit nemůžu, ale i když mastné vlasy už pár let nemám, tak tady jisté výsledky vidím. Normálně si myju vlasy obden, protože třetí den už se mi u kořínků začínají mastit a nevypadají dobře. S tímhle šampónem jsou pěkné nejen třetí, ale i čtvrtý den od umytí - pátý den "zátěžového testu" už jsem je ráno přestříkla suchým šampónem, protože se u kořínků začaly trochu mastit.

V mém případě má šampón drobnou nevýhodu v tom, že moje jemné vlasy jsou po něm i nadále jemné, zatímco "růžová" varianta mi je přetvoří ve vlasy "normální", celkem snadno upravitelné a držící tvar.

Pro běžné použití tedy asi zůstanu u své oblíbené "růžovky", ale přinejmenším na léto mě tahle mátová verze vcelku baví.

Máte taky tip na letní šampón? A měníte péči o vlasy podle ročního období?   

obrázek pochází z webu http://ruzova10.cz 

1 komentář

  1. Většinou nevydržím déle u jednoho šamponu a neustále hledám takový, který mě zbaví mastných vlasů. Když jdu mezi lidi, myju každý den. Takové to 'nech vlasy odpočinout a přemastit' jsem zkoušela, ale bez výsledku.. Momentálně mě oslovila Lavera s mátou a citronek a také koketuji se sodou. A musím říct, že tak pěkné vlasy jsem dlouho neměla. Vypadají zdravě, houstnou a o kapánek méně se mastí.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat