Božské vlny bez kulmy a fénu

zdroj - https://thepapermama.com/2011/07/hair-tutorial-no-heat-curl-html/
Vlasové tutoriály nejsou zrovna mojí doménou, ale pokud na článek o tom, jak si vytvořit fantastické vlny zastudena narazím zrovna v den, kdy jsem si je po letech udělala já sama, je to prostě znamení, že vám o tom musím napsat :-)

Moje metoda je poměrně jednoduchá - večer si umyjte vlasy, vysušte ručníkem a nechte lehce proschnout (na suchých to jde v podstatě taky). Vezměte si k ruce papírové kapesníky, překládejte napříč a lehce smotejte. Pak vezměte pramen vlasů, lehce ho zakruťte, aby držel pohromadě, natočte na smotaný papírový kapesník a ten zauzlujte (drží to celkem dobře). Tohle udělejte i s ostatními vlasy - a pak jděte spát. Kapesníčkové natáčky netlačí, takže se nemusíte bát, že se nevyspíte.

Ráno rozmotáte kapesníčky, vlasy lehce rozčešete prsty a můžete se kochat krásnými vlnami. Vydrží poměrně dlouho i na mých jemných vlasech.

Pramenů na hlavě nemusíte dělat moc - u nepříliš hustých vlasů stačí 6 - 10, u hustších o něco víc. Vlasy by neměly být moc mokré, aby do rána stočené proschly - pokud budou i ráno vlhké, dosušte je ještě natočené fénem (ale i tak trochu riskujete, že to nebude držet tak dobře).

Druhý zajímavý nápad jsem našla dnes ráno na blogu The Paper Mama. Jeho autorka Chelsea si vlasy na noc namotává na elastickou čelenku - a ráno se budí s božskými vlnami. Prohlédněte si celý tutoriál na jejím blogu.

A co vy? Máte nějaký tajný tip na dokonalé vlny?

1 komentář

  1. To s tou čelenkou jsem zkoušela a nefungovalo mi to :-( protože když člověk leží, tak se to celé jakoby splácne a vlasy jsou spíš "pomačkané", než natočené :-D

    OdpovědětVymazat