Hada Labo Lotion - alko nebo nealko?

Lotion od Hada Labo je geniální produkt. Neznám nic, co by pleti lépe a efektivněji dodalo takříkajíc instantní hydrataci. Ovšem vybrat si to správné je tak trochu ořech (zvlášť, když neumíte japonsky).




Když jsem s Hada Labo začínala - bylo to docela easy. Bílé lotion univerzální, modré whitening, červené na stárnoucí pleť. Od té doby přibyla k barvičkám ještě zelená a zlatá - a bílá řada má červenou a zelenou linii.

Jak si správně vybrat?

V první řadě podle toho, co tvoje pleť potřebuje. Základní verze, která vyhovuje prakticky komukoliv, je červená linie bílé řady. Pokud nemáš problematickou pleť nebo výraznější vrásky, je to ideální varianta. Jestli je tvoje pleť citlivá, je pro tebe určená zelená linie.

Modrá řada je whitening, tedy bělící a rozjasňující. Ideální na pigmentové skvrny, skvrny po akné...

Zelená řada je určená na problematickou pleť.

Červená řada s retinolem je určená pro stárnoucí pleť s výraznějšími vráskami.

Zlatá řada je prémiová, s vylepšeným složením a vyšší schopností hydratace.



Alko nebo nealko?

Výběr verze s alkoholem nebo bez se neřídí tím, komu už bylo 18 - ale podle místa, kde se bude používat. Takže pokud si pleť nehodláš poplácávat (což je ideální způsob nanášení) přímo v Japonsku, nebo někde uprostřed deštného pralesa - bez alkoholu.

Verze s alkoholem je určená pro japonský trh - vzhledem k vyšší vlhkosti se tu lotion bez alkoholu o dost hůř vstřebává.

Kde koupit 

Klasika je eBay, kdo nechce nakupovat od bůh ví koho, může využít třeba Sasa.com (poštovné do ČR je 15 USD).

Enjoy ;-)

Žádné komentáře