Nejlepší jóga online

Na józe jsem ujížděla už v době, kdy to ještě vůbec nebylo moderní. Ne, že bych díky tomu byla superohebná éterická víla, protože fakt necvičím denně (občas ani měsíčně :-) ) - ale když už, tak nejradši jógu. V našich končinách to bohužel s vedenými lekcemi není úplně ideální... Co s tím?



Bydlení v Praze bylo v tomhle směru ideální - na lekce jsem chodila ke své někdejší kolegyni Olze, která vedla naprosto skvělé dvouhodinovky slow jógy. Dost jsem díky ní přišla na chuť lektorům jógy, co ji sami studovali v Indii. Zjištění, že v Hradci má vlastní studio Ind tak znělo úplně super. Na to, že mě místo něžné Hatha jógy čeká celkem drsná Aštanga, jsem přišla až na začátku dvouhodinové lekce :-) Nakonec mě neodradil ani tak styl cvičení, jako spíš to, že jsem lekcí a dojížděním na ni pravidelně zabila celé nedělní odpoledne.

Úplně sama cvičím nerada, takže videa jógových lektorek to jistí. Aktuálně frčím na dvou kanálech.

Yoga with Adriane


Klasika je pro mě už pár let Yoga with Adriane. Rozhodně doporučuji jejích 30 days of yoga. Příjemně pomalé cvičení, kterým rozhýbe úplně každého. Jemně, něžně, nenásilně. Ne, že by to bylo až moc jednoduchý (zvlášť, když se předtím chvíli flákáte a necvičíte vůbec), ale vhodná je rozhodně i pro začátečníky.



Asana Rebel


Aktuálně jsem se nechala zlákat ještě ke stažení appky Asana Rebel. Tohle teda rozhodně není slow jóga - ale jógou inspirované fitness. Hodně mě na tom baví to, že některé workouty jsou jen na pár minut. Takže když se mi fakt nechce, nebo toho mám hodně a dvacetiminutovka se mi zrovna fakt nehodí - pustím si workout na 5,6 minut a dám aspoň něco.


Appka existuje pro iPhone i Android. Pouštět si workout na mobilu sice není úplně ideální, ale co už... Většina workoutů je dostupná až po zaplacení členství (zaplatit se dá na 3 měsíce, na rok nebo lifetime), pár jich ale v appce najdete na ochutnávku zdarma.

Tak jo - konec odkládání. Jdu to odcvičit.
Mějte se :-)


Žádné komentáře