3 věci, co na vánocích můžu...

Tak jo, já to přiznám. Nejsem velká fanynka vánoc. Dokonce ani malá - prostě tyhle svátky moc nemusím. Nebo spíš to, co se z nich stalo... Pár věcí si ale v předvánočním období celkem užívám (a když to řekne antifanda vánoc, musí to stát za to, ne? :-)


1. Vánoční nabídka ve Starbucks


Během roku u mě vítězí Pike Place Roast, ale jakmile přijde listopad, mlsně a nedočkavě obhlížím regály za baristou, jestli už v nich nesvítí červený pytlík Christmas Blend. Tahle směs je totiž dokonale boží... Taky už letos dojíždíme první pytlík.



Ještě v lednu pak přímo v kavárně sonduju, zda ještě zbyly ingredience na Toffee Nut Latte. Protože na tom ujíždím od chvíle, kdy jsem ho v Praze v Palladiu před nějakými sedmi, osmi lety ochutnala poprvé. Nic proti ostatním vánočním příchutím, ale tuhle prostě miluju :-)

2. Pečené kaštany

Pevně doufám, že tahle vánoční tradice se jednou masově rozšíří i u nás a člověk je na trzích nedostane jen v okamžiku, kdy má fakt štěstí (a nebo na ně vyrazí kousek za hranice). Kaštany miluju ve všech podobách - od kaštanového pyré (jako náplň do dortu je nepřekonatelné) po krétské kaštany v rajčatové omáčce (ach ach!).  Vůně těch pečených mě spolehlivě přitáhne na kterýkoliv trh, kde je náhodou mají...


Ještě musím zjistit, jestli jsou pečený kaštany Bulletproof... :-/


3. Vánoční songy od Pentatonix


Pentatonix je taky moje celoroční stálice, ale o vánocích se aspoň necítím divně, když mi do playlistu na YouTube najednou skočí Mary, Did You Know? nebo The First Noel. Loňskou verzi Hallelujah předpokládám slyšel asi každý :-)



Pravda, hity co se umístily v žebříčku Hot Christian Songs (jo, to fakt existuje) obvykle nevyhledávám, a když si naše dítě ze školky doneslo koledu Půjdem spolu do Betléma, nadchlo mě to asi stejně, jako když ho měsíc před tím seznámili s existencí Dády Patrasové - ale vokální zpracování je fakt perfektní - a mně se to líbí :-)



Co vy a vánoce? Dobrý - nebo ani ne? A co vás na nich baví?



3 komentáře

  1. Pečené kaštany jsem neměla dlouho, letos je zase musím ochutnat :)

    https://www.manufaktura.cz/limitovana-edice-med-rakytnik/c-1336/

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo, též je mám ve vánočním playlistu, vždycky si je pouštím k balení dárků :) Miluju od nich Carol of the Bells :) A Starbucks je klasika, i když mám ráda i Costu.

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám Vánoce ráda (hlavně Štědrý večer), je to jeden z mála okamžiků, kdy se sejde celá rodina u jednoho stolu. A ty pečené kaštany? Miluju!

    OdpovědětVymazat