Chizu Saeki Method : tříminutová hydratační kůra

 Hydratační masku podle Chizu Saeki si zamilujete po prvním použití. Tato japonská expertka na pleť, která v minulosti pracovala například pro Parfums Christian Dior,  vyvinula nové metody péče o pleť, které popisuje ve své knize The Japanese Skincare Revolution: How to Have the Most Beautiful Skin of Your Life--At Any Age (knihu seženete třeba na Amazonu).

Její metody jsou jednoduché a zvládnete je s pomocí běžných věcí, které se ve vaší domácnosti určitě vyskytují. V knize jsou navíc popisy doplněny názornými obrázky.


A protože názorná ukázka často vydá za 1000 slov, Chizu Saeki vám svou metodu nejprve vysvětlí sama v krátkém videu:





Technika je opravdu jednoduchá. Potřebujete k ní bavlněné tampóny, misku s vodou a hydratační mléko nebo gel.


Začneme namočením bavlněných tampónů do vody. Obvykle používám tampóny z buničiny nebo gázové čtverce, obojí seženete poměrně levně v lékárně. Buničinu je lepší namáčet postupně, gázu můžete všechnu najednou.

Po namočení nanesete na vlhké tampóny hydratační gel nebo lotion. Pro opravdu bohatou hydrataci se mi osvědčilo použití Panthenol gelu nebo 98% gelu z Aloe Vera, ale můžete použít v podstatě cokoliv, co máte doma. Americké beuty bloggerky doporučují třeba i zelený čaj nebo jemný jablečný ocet (s klasickým českým octem alias 8% kyselinou octovou to rozhodně nezkoušejte).

Takto připravené tampóny postupně naneseme na tvář a necháme 3 minuty působit (ignorujeme přitom fakt, že vypadáme jako mumie). Poté je odstraníme a z pleti setřeme případné zbytky nevstřebaného gelu. A to je všechno.

Pleť je po proceduře krásně hladká a hydratovaná, výrazně více, než při klasickém použití hydratačního přípravku. Hydratační kůru si můžete udělat nárazově jednou za čas, ale doporučuje se zařadit ji do své ranní (nebo alespoň večerní, pokud ráno opravdu nemáte čas) rutiny v péči o pleť.

Obrázky pocházejí z webů Buzznet, Nom Living a essencialoils.co.za.

4 komentáře

  1. No tohle! Vypadá to úplně jednoduše a je to levné, musím zkusit, jestli to vážně bude fungovat. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Funguje to skvěle - když jsem to zkusila poprvé, hrozně mě to nadchlo. A když se to celé spojí s následnou japonskou masáží, je to ještě lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem štastná, že jsem objevila Tvůj blog! A souhlasím se vším. Kosmetika je dnes především byznys a o základních a účinných všcech se schválně moc neví a nemluví. Na stejném principu fungují i předražené "sheet masks", ale tam je třeba dodat dalších X složek, jen aby maska nevyschla apod. Tohle je jednoduché a efektní. ještě vymyslet, co používat za hydratační složku, jelikož pleťové mléko doma nemám a potřebuji něco bez silikonů, zato hodně hydratačního. Určitě budu šířit!

    OdpovědětVymazat
  4. já používám většinou gel z Aloe nebo Panthenol z lékárny - obojí je opravdu hodně hydratační a v dobré kvalitě.

    OdpovědětVymazat