Skin Food Egg White Pore Foam

Egg White Pore Foam je prvním krokem v doporučené čistící bíkové řadě od Skinfoodu.

Pěna je balená v klasické plastové tubě a ze všeho nejdříve překvapí konzistencí - je to totiž poměrně hutný a tuhý krém. Na pěnu se mění až při styku s vodou a řádném promasírování na obličeji.

Pro použití stačí nabrat opravdu malé množství (tak malé, že mám pocit, že mi ta tuba vydrží navždy), jemně poťukat po navlhčeném obličeji a potom rozetřít a promasírovat namočenými prsty. Krém začne bohatě pěnit a po obličeji se pak velice dobře roztírá. Ruce během použití často namáčím několikrát, než dosáhnu požadované hustoty pěny, s malým množstvím vody zůstává dlouho krémová.

Po promasírování pleti je třeba tvář opláchnout vlažnou vodou. Pleť je po tomto kroku výrazně odmaštěná, při doteku mám pocit, jako když přejíždím gumu. Na závěr výrobce doporučuje omýt obličej studenou vodou, aby se podpořilo stažení pórů.

Moje pleť je po samotném čištění poměrně hodně (až nepříjemně) napnutá, což lehce povolí po použití micelárky a hydratačního krému. Pnutí celkově povolí asi po patnácti minutách.

Každopádně výsledky hodnotím velice pozitivně - z pleti odstraní mastnotu, póry jsou stažené a pleť je viditelně rozzářená. Už při prvním použití si dokáže velice dobře poradit s černými tečkami: testováno na mém muži, jehož nos obvykle vypadá jako sbírka černých kráterů, po prvním čištění jich zmizely zhruba 3/4 a póry byly viditelně menší.

Pro majitelky mastnější pleti bude pěna nejspíš fungovat perfektně, pro moji smíšenou mi vyhovuje poměrně dobře. Na suchou pleť bych ho asi raději nezkoušela, pleť odmašťuje opravdu hodně.

Příjemná je i parfemace pěny, velice jemná krémová vůně se závanem květin.

Kromě pěny nabízí Skin Food v řadě Egg White Pore Line ještě masku, sérum a dva druhy čistících ubrousků. Samotnou pěnu lze pořídit i jako vzorek na vyzkoušení - obsah pytlíčku vydrží zhruba na 5 - 7 použití.

Cena 150 ml tuby se na eBay pohybuje kolem 11 USD.


Obrázky  pochází z obchodu heirofkoreanculture  na eBay.

2 komentáře

  1. Vypadá opravdu dobře, ale nevím jak by se to sneslo s mou pletí... mám ji opravdu atypitckou... mám hodně rozšířené póry a přitom tak suchou , že bez krému mám šupinky...

    OdpovědětVymazat
  2. Pěna při použití vysušuje poměrně dost, ale následný hydratační krém to u mě většinou bez problémů spraví. Na eBay se každopádně dají pořídit vzorky, takže člověk nemusí kupovat celou tubu a pak přemýšlet, co s ní proboha bude dělat

    OdpovědětVymazat