Krémová a jiná depilace

Mým nejčastějším společníkem při tvorbě hladkých nohou a podpaží je sice holítko Gillette Venus (i když jestli nepřestanu mít hodně rychle pocit, že na ztupení aktuálně prodávaných žiletek stačí dvě oholení, asi se po letech hodně rychle rozloučíme), ale holící krémy, pěny a vosky používám občas docela ráda. Dnes tedy krátký přehled toho, co se mi osvědčilo a co nikoliv.

Pro začátek pár krémů. Legendární Opilcu jsem nezkoušela už hodně dlouho, i když to byl první depilační krém, se kterým jsem kdysi dávno přišla do styku - ještě pořád mám totiž v živé paměti příšerný smrad, který se z ní při aplikaci linul. Samotný odchlupovací efekt nebyl taky nic moc extra - jestli se na tom v posledních letech něco změnilo, dejte mi vědět v komentářích :-)

Depilační krém značky Balea jsem do nákupního košíku přihodila minulý týden. Verdikt už je bohužel jasný - tohle teda určitě ne! Ačkoliv mi většina výrobků téhle řady celkem vyhovuje, tentokrát je to velké zklamání. Krém se má podle návodu nanášet na 5-10 minut a poté setřít přiloženou škrabkou. Reálně se zhruba polovina chlupů urputně držela na místě i po 15 minutách, což mě v kombinaci s poměrně ostrou hranou škrabky následně posunulo k rozhodnutí zbytky krému normálně umýt a pokorně se vrátit k žiletce.

Mnohem lepší zkušenost mám s depilačními krémy Veet, velké zelené balení mám v domácí koupelně stabilně. Krém moc nesmrdí a desetiminutová aplikace obvykle stačí k tomu, aby chlupy povolily a nechaly se odstranit. Škrabka ke krému má hranu ostrou "tak akorát", seškrabování krému není nijak výrazně nepříjemné. Každopádně pro fajnovky, jako jsem já funguje i jemnější metoda - po aplikaci a nezbytných deseti minutách působení nohy opláchnout pod sprchou za vytrvalého "šmrdlání" koupelovou žínkou typu květina :-)

Depilační pěna Veet Suprem´Essence je asi nejpříjemnějším depilačním výrobkem, který jsem vyzkoušela. Nesmrdí mi, opravdu dobře se nanáší, po 3-5 minutách ji stačí otřít žínkou (byť výrobce k ní přikládá klasickou škrabku). Pěna mi bohužel vydržela pouze na necelá dvě použití, což mi za cca 250 Kč přijde trochu málo.

S depilačními spreji od Veetu má jednu veselou zkušenost i moje babička, která si ji ve zšeřelé koupelně jednou spletla s pěnovým tužidlem. Poté, co procházejíc bytem rundala, jak ta divná pěna vůbec netuží, ji sestra s řevem zahnala zpět do koupelny pod sprchu - vlasy babičce naštěstí neslezly, což je jistě dobrá zpráva i pro osoby, jež před první ranní kávou provádějí úpravu frizůry napůl poslepu.

U Veetu ještě zůstaneme a podíváme se na jejich voskové pásky. Co se výsledku týče, musím říct, že s tímhle produktem jsem ze všech domácích depilačních procedur nejvíce spokojená - pásky odstraňují chloupky opravdu dobře a téměř kompletně - a efekt vydrží hodně dlouho. Pravidelným používáním navíc porost znatelně řídne. Lehkou nevýhodou jejich používání je delší doba, kterou je třeba si na jednorázovou aplikaci depilačních pásků vyhradit (sice pak člověk ušetří čas, který by věnoval holení v průběhu následujících týdnů, ale v tu chvíli to prostě trvá), a samozřejmě ne úplně bezbolestné strhávání pásek - byť to není žádný zásadní dryják. Pokožka je po stržení nějakou dobu podrážděná, což se projevuje rudými skvrkami na místech, odkud byly chloupky odstraněny. Doporučuji natřít nějakým chladivým a zklidňujícím přípravkem, zmizí to během pár hodin.

Osobně se v téhle kategorii asi do budoucna vyhnu výraznějšímu experimentování a zůstanu věrná Veetu, protože tam podle mých dosavadních zkušeností hrozí maximálně podezřele rychlá spotřeba, ale jinak jsou výrobky funkční a u krémů odpovídá i uvedená doba aplikace.

A co vy, máte nějakého depilačního favorita? Případně tip na lepší holítka, než je Venus?

Obrázky pocházejí z webů glamour.com, Veet, DM a iDnes.

9 komentářů

  1. Venus ano, ale kupuju jen ty úplně první, originální, nástavce. Bez proužku dole, nahoře, vlevo vpravo (mám na ně teda i alergii), ale ty se neotupí. A vůbec nej je kupovat si MACH3 nebo jiné pánské násady, tím, že jsou na mužské tvrdé vousy a musí vydržet i chlapům, co se holí ob den alespoň měsíc, jsou mnohem ostřejší i šetrnější. A sedí i na Venusu. Já teda chlupy epiluju Braunem, ale jen v létě a jen na nohou. A cukrovou pastou dělám brazilku, takže mám vlastně 3 různé formy d/epilace, ale hlavně, že to funguje.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem nejvíce věrná žiletce,ale pouze pánské. Jinak mám ještě depilátor,tak tedy ten občas použiju,ae vadí mi jak strašně dlouho to trvá.

    OdpovědětVymazat
  3. Pánské násady občas taky praktikuju - jsou mnohem lepší a hlavně ostřejší.

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám dlouhodobě kombinace klasické žiletky a holícího krému od Veet a spokojenost:) Babičky je mi líto, ale naštěstí to dobře dopadlo.. Můj děda jednou omylem použil babičky lak na vlasy jako sprej a strašně se divil, že má nějakou zatuhlou košili a že to navíc nějak divně voní:D

    OdpovědětVymazat
  5. Babičku to kupodivu vůbec neznervóznilo - asi proto, že netuší, co ta pěna umí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mně tyhle krémy nikdy nevyhovovaly, dokonce jsem po jednom ¨Veetu měla vyrážku a nohy plné strupů :-( A ty pásky... zkoušela jsem jednou a řvala jsem u toho jako tur, takže zůstávám věrná klasické jednorázové žiletce (ty pánské jsou nejlepší, protože jsou ostřejší) :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem jednou použila Veet a spálilo mi to nohy, ale to bylo asi tím že mám hodně citlivou kůži :-)

    OdpovědětVymazat
  8. A co je přesně ten okamžik, kdy jsem ráda, že mám za sebou trvalou epilaci a nic takového nemusím řešit a kupovat nové holítka, gely a ostatní serepetičky. Když chci jít ven nemusím se už trápit s holením, prostě vezmu sukni a jdu. Kdykoli, kdekoli. Kdysi jsem se normálně holila a měla jsem s tím vždycky hodně problému protože mi chloupky strašně rychle rostly a o podrážděné kůži ani nemluvím.

    OdpovědětVymazat
  9. Pre mna bol asi uplne najlepsi veet a to hlavne delilacny krem a pena. Aktualne ale najviac pouzivan gel Balea a ziletky.

    OdpovědětVymazat