Hada Labo Lotion

Ačkoliv se legendární lotion mask dá velmi úspěšně praktikovat v podstatě s jakýmkoliv hydratačním přípravkem, pravé japonské lotion je něco, co jsem jako skalní příznivce Chizu Saeki a jejích metod musela vyzkoušet.

Lotion v Japonsku totiž nemá mnoho společného s produktem, který se pod stejným názvem prodává v Evropě či USA - a naopak, žádný produkt, který by se dal přirovnat k japonskému lotion nejaponské společnosti nevyrábějí.

Japonské lotion se na pleť aplikuje po jejím vyčištění a má za úkol pleť hydratovat, změkčit a připravit na aplikaci dalších přípravků - séra, krémů... Většina z nich má i další účinky - rozjasňují pleť, bělí, zpevňují, pomáhají s problematickou pletí - záleží na značce a konkrétní řadě výrobků. Výrobce tvrdí, že pokud byste na pleť měli použít jen jeden jediný přípravek, mělo by to být právě lotion.

Asi nejznámější a nejoblíbenější značkou je lotion od Hada Labo, ten základní "bílý" s kyselinou hyaluronovou se dle firemního sloganu v Japonsku prodá každé 4 vteřiny. Po vyzkoušení se tomu ani trochu nedivím.

Samotná tekutina v lahvičce je čirá, vodovitá, velmi lehce vazká a v podstatě nijak nevoní. Na celý obličej jí stačí 2-3 kapky, takže vydrží poměrně dlouho. 

Klasicky se používá přímo na obličej - po nanesení začne lotion na dotek lepit a je potřeba ho lehce vklepat prsty a dlaněmi. Ve chvíli, kdy se plně vstřebá, lepení přestane - a vyloupne se úžasně hebká a prozářená pleť. Na dotek je kůže nádherně hladká a jemná (pokud vám vyhovuje Daily Microfoliant od Dermalogicy, tak tohle je ještě lepší) a prozáření je natolik výrazné, že mám vždycky pocit, že mi za pletí někdo rozsvítil.

Na postup nanášení se můžete podívat na následujícím videu:


Já jsem se samozřejmě nejvíc těšila na vyzkoušení v lotion mask. A překvapivě jsem právě z tohoto způsobu použití byla poněkud na rozpacích - ono to totiž funguje o dost jinak, než s hydratačními gely, které obvykle používám. Abych to uvedla na pravou míru - lotion mask provedená s HadaLabo Lotion je skvělá - pleť fantasticky hydratuje a naprosto perfektně změkčí, ale vzhledem k vodě obsažené v bavlněných tampónech pleť chvíli po sundání masky osychá a člověk si tím pádem moc neužije ten úžasný sametový pocit nakonec. Na druhou stranu, jakoukoliv další nanášenou péči potom pleť přijímá mnohem snáz.

Pokud jste původní článek o aplikaci lotion mask nečetli, můžete si postup prohlédnout na dalším videu.



Nakonec jsem tedy zvolila kompromisní řešení - pokud nespěchám, dopřeji si lotion mask (nejlépe přebalenou potravinovou fólií pro větší efekt), pokud spěchám nebo se mi ty 3 minuty nechce sedět s gázou na obličeji, naplácám ho přímo a užívám se ten úžasný pocit hlaďoučké pleti. 

Pleť se mi po používání lotion každopádně opět výrazně zlepšila, postupně se mi zmenšují drobné vrásky na čele a v podstatě nemám problém s pupínky či ucpanými póry. 

Tohohle produktu se rozhodně do budoucna vzdát nehodlám, přestože mi v lahvičce ještě notná dávka zbývá, doma už čeká na vyzkoušení další, tentokrát z rozjasňující řady (v nabídce je ještě anti-aging verze).

PS: zůstaňte mi nakloněni - v Koreji právě nasedá do letadla balíček určený na giveaway ;-)

Obrázky pocházejí z webů Amazon a Drugstore.





10 komentářů

  1. Téda! Já hlásím, že už taky praktikuju hydratační kúru, sice jenom s Panthenolem, ale myslím, že obzvlášť teď v létě si moje pleť docela chrochtá blahem. Odložila jsem všechny zmatňující (= vysušující) produkty a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. :) Děkuju za rady, Luci. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Rádo se stalo :-) Já musím říct, že se mi skutečně rapidně zlepšila pleť poté, co jsem ji přestala odmašťovat a vysušovat. Ta knížka od Chizu Saeki je skvělá, fakt mám nejlepší pleť od doby, kdy se mi v pubertě začala zhoršovat.

    OdpovědětVymazat
  3. prosímtě, odkud jsi pravé lotion nakoupila?? já jsem na tom stejně, od té doby, co aplikuju lotion kúru (s aloe gelem nebo vitamínem E gelem) - nejlepší pleť.... Olina

    OdpovědětVymazat
  4. taky mě moc láká, snad se k němu propracuju, až vypotřebuju tu tunu kosmetiky doma :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju za výše uvedený odkaz na eBay :-)
    Olina

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ja jsem nakloněná, ze az skoro připadám:-))) a uz ted si držím palce:-)!!!!
    Naprosto to tady hltam, pročítám se tvým blogem uz asi hodnu!!

    OdpovědětVymazat
  7. zkoušely jste některá Hado Labo na citlivou pleť.. ona je to docela chemie, tak mám strach...(používám biodermu a eucerin) a taky, kde kupujete ty bavlněné kapesníčky, co se používají na videu, nebo čím je nahrazujete? děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  8. vyzera to super, rovno som si ho objednala(o;

    OdpovědětVymazat