Prací kapsle Ariel

Reklama na nové prací kapsle Ariel vás určitě neminula, pokud čtete alespoň jeden časopis, který má ženy jako cílovou skupinu. Já jsem dostala k vyzkoušení krabičku se pěti kousky od každého druhu - na bílé prádlo, na barevné a s Lenorem. Vzhledem k tomu, že jsem s nimi byla překvapivě spokojená, podělím se o nově nabité zkušenosti - snad vám pro jednou nekosmetický článek nebude vadit.

Mými obvyklými pracími prostředky jsou Dreft Sensitive (moje tchyně, která je absolutním guru přes úklidové prostředky, kdysi našla v dTestu, že je nejlepší na praní dětského prádla, tak v něm peru všechno :-) a jemná aviváž, obvykle Lenor nebo Frosch (nestojím o výraznou vůni). K tomu mám na poličce lahev Ecoveru na vlnu, a dvě lahve Arielu na skvrny (na bílé a na barevné). Obecně peru všechno v prostředcích na barevné prádlo, prostředek na bílé nepoužívám.Všechny přípravky mám tekuté (sypké prášky mi dráždí alergii), před přechodem na Dreft jsem poměrně často používala starší typ kapslí Ariel (kupované pravidelně v akcích s jednou menší krabičkou zdarma).

S novými kapslemi jsem byla obecně poměrně hodně spokojená. Kapsle na barevné prádlo vypere prádlo dobře, což bych od prášku tak nějak automaticky předpokládala. Body navíc u mě získává tím, že úžasně rozjasňuje barvy. Prádlo příjemně voní, je měkké i bez aviváže.

Nejvíc nadšená jsem každopádně byla z kapslí na bílé prádlo, asi i díky tomu, že prostředek na bílé prádlo doma už leta nepoužívám. Reklamní slogany na téma "bílá opravdu bílá" mě nechávaly chladnou do chvíle, kdy jsem to viděla na vlastní oči. Z normálně bílé se stala jasná zářivě bílá. Kapsle na bílé prádlo se u mě v koupelně patrně zabydlí na stálo. Bílého prádla sice moc nemám, neb mi bílá fakt nesluší, ale na těch pár kousků (většina je mimina :-) se mi rozhodně budou hodit.

Kapsle s Lenorem bych hodnotila v podstatě stejně, jako ty na barevné prádlo. Můj muž nebyl hned po vyprání příliš nadšený z výraznější vůně, po usušení už mu přišla v pohodě. Každopádně pokud bych vybírala mezi nimi a těmi na barevné prádlo, asi bych zvolila ty druhé.

Co se týče schopnosti prát skvrny, čerstvé fleky odstraní poměrně spolehlivě, se staršími a zapranými celkem nic moc neudělá. S výraznějším zašpiněním si poradí tak napůl, když jsem s kapslí prala opravdu silně zašpiněné tenisky (zejména na podrážce po nošení naboso), musela jsem prací cyklus zopakovat. Prala jsem každopádně na dost nízkou teplotu, což mohlo výsledek trochu ovlivnit.

Celkově jsem byla s kapslemi hodně spokojená, minimálně ty na bílé prádlo si určitě pořídím. O barevných budu uvažovat na "dospělé" prádlo (ty barvy jsou pak fakt dobrý), dětské asi budu dál prát v Dreftu, který tak výrazně nevoní.

Cenově mi kapsle zatím přišly nejvýhodnější v DMku, cena by měla být dlouhodobě platná.

Pokud jste dočetli až sem, můžete mi napsat, v čem doma perete vy :-)

Za kapsle k otestování děkuji společnosti Streetcom. 


5 komentářů

  1. Ariel je fajn, ale pereme vzdy v necem jinem, ale zrovna Ariel byva nejcastejsi:)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem vyhrála celé balení těch bílých a asi mi vydrží na věky, protože 90% mého šatníku tvoří černá :D ale pere to naprosto výborně, je to fakt zářivá bílá a navíc dokonale vypere i zašedlé a špinavé ponožky, vůbec jsem je nezapírala a po vytažení jsou jak nové, zírala jsem s otevřenou pusou!
    jinak na barevné máme mega pytel Persilu a černé pereme v telutých, střídáme Dreft a Perwoll

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, dala jsem ti Liebster Award babu. :) http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/09/liebster-award-aneb-konecne-jsem-zpet.html

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, snažím se tě marně už několik dní sehnat na mailu kvůli BloBoxu - žiješ? :)

    OdpovědětVymazat