SkinFood Argan Oil Silk Hair Essence

Když jsem kdysi hledala korejskou alternativu k Biosilku, zvažovala jsem 3 možnosti - Silk Scarf od Etude House, Argan oil od SkinFoodu a Extra Virgin Olive Hair Essence od téže značky.

Po pročtení pár recenzí na jednotlivé výrobky jsem se nakonec rozhodla pro poslední jmenovaný, nicméně Arganový olej mi nějak pořád nedal spát - recenze, na jejímž základě jsem se rozhodla pro "oliváč" zhodnotila žlutou lahvičku jako méně zajímavou proto, že nositelce nezatížil a neuhladil husté kudrnaté vlasy. No jo, ale já mám vlasy poměrně jemné a ačkoliv mi jejich uhlazení a lehké zatížení vyhlazovadlem s olivovým olejem nevadí, možná by mi mohl vyhovovat i přípravek, který to nedělá...

Nakonec jsem si tedy lahvičku objednala a na druhý pokus i obdržela (prodávajícímu 1st_bizglobal nicméně slouží ke cti, že mi za nedoručenou zásilku vrátil peníze i přesto, že jsem si na reklamaci vzpomněla zhruba měsíc po uplynutí 45 denní lhůty k reklamaci určené)

Složení přípravku vypadá přinejmenším ze začátku úplně stejně, jako u Biosilku nebo Extra Virgin Olive Hair Essence - prostě silikonová klasika. Mně silikony v kosmetice obecně nevadí, takže v tomto směru OK.   

Bohužel, olejíček na mých vlasech nedělá tak úplně to, co bych od něj očekávala. Pravda je, že vlasy skutečně nezatěžuje - narozdíl od velmi uhlazeného efektu, který dělá olivový olejík, tady na pohled prakticky nepoznám, že jsem něco takového použila. Zároveň ale arganový olejíček nezpůsobuje onu fantastickou hebkost vlasů, kvůli které miluju druhé dva jmenované přípravky. Vlasy jsou sice na dotek hebčí, než bez jeho použití, ale tento efekt bohužel není nijak výrazný - asi jako po použití trochu lepší masky na vlasy. Jako plus mu každopádně musím přiznat, že se po něm dobře rozčesávají vlasy, a to i když jsou ještě vlhké.

Přípravek je poměrně tekutý a dobře se nanáší. Spotřebu u něj mám rozhodně větší, než u ostatních podobných přípravků, čímž se vcelku stírá výhoda toho, že arganová lahvička má obsah 100 ml a olivová jen 60 ml, ale způsobuje to asi hlavně můj pocit, že to celkem nic moc nedělá a je potřeba ještě trochu přidat.

Ačkoliv na SkinFood a v podstatě ani jeho arganovou řadu nehodlám zanevřít (láká mě ještě maska na vlasy), tenhle výrobek už si patrně znovu nekoupím. 

Argan Oil Silk Hair Essence lze koupit například na eBay, cena za 100 ml se pohybuje kolem 13 USD.

Obrázky pochází z webu Skinfood.

3 komentáře

  1. Luci, vítej zpátky! :-) Od značky Skin Food jsem ještě nic nevyzkoušela, asi bych to měla napravit. Moje nadšení pro hedvábí od CHI mě totiž pomaloučku opouští - mám podezření, že výrobce změnil něco ve složení a ten efekt nádherně zdravých konečků a vůbec celých vlasů už se nějak nedostavuje. :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Díky :-) V tomhle směru bych vážně dopuručila spíš ten olivový olejíček, s tím jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Takyto olej som este nevidela ani na blogoch ani v obchode asi sa predava len cez internet.

    OdpovědětVymazat