Bulletproof Coffee. Frčím na tucích - a hubnu!

Snídáš smoothie, ovesnou kaši nebo nebo misku ovoce posypanou chia? Tak to ti z pohledu na moji snídani vyskočí cholesterol až do krku... :-) Co si teda dávám já? Tak jo...kafe. A do něj lžíci másla. A lžíci kokosáku. Nebo radši dvě. Prohnat mixérem a servírovat. Fakt.



Oficiálně se tenhle zázrak jmenuje Bulletproof Coffee - tedy neprůstřelný kafe. Proč do sebe po ránu lít něco, co vypadá jako totální zvěrstvo?

  1. Kofein ti hned zrána nabrousí mozek.
  2. Parádní kalorická dávka dodá energii a zasytí na celé dopoledne (v poledne si většinou vařím druhé)
  3. Kokosák pošle tělu mohutnou ranní dávku ketonů. Na ty naše tělo umí frčet, když nemá dost sacharidů. Ty mu totiž moc nedávám...
  4. Je to fakt dobrýýýý!!!

Nejlepší bonus navíc? Když si tělo zvykne frčet na tucích, místo na cukrech - frčí na nich celý den. A je mu celkem jedno, jestli je dostane z jídla, nebo si vezme z vlastních zásob.

Výsledek? U mě -10 kg za 45 dní. Jo, měsíc a půl :-)

Co teda jím zbytek dne? Ráno ke kafi protein. Ve 2 odpoledne pořádný oběd - zelenina na tuku, protein (ryba, tofu, vejce...většinou taky na tuku). K večeři před osmou totéž, nebo totéž v trochu lehší verzi. Když nejsem při chuti nebo se mi nehce vařit, tak znova protein. A to je všechno.

Hodně tuků, rozumně bílkovin, trochu zeleniny (tady teda často sjíždím k "trochu víc", ale evidentně to ničemu nevadí). Jednou týdně ubírám na proteinech a přidávám na ovoci a zelenině - aby mělo tělo pocit, že ho nikdo "nešidí" a nemělo tendence držet zásoby.


Na "normální stravě" jsem nikdy neměla tolik energie a sundat dolů třeba 2 kila bylo totálně nad moje síly - tělo nehodlalo pustit ani gram. Teď se občas při cestách kolem zrcadla o 3 kroky vracím, abych se ujistila, že fakt vidím to, co vidím. Každý kilo dole je totiž vidět. A hodně :-)

Tak co, dáte si zítra taky?

1 komentář